Träna utomhus på vintern

Träna utomhus på vintern

Om du vill träna mer utomhus på vintern finns det några bra tips för att du ska få rutin på vinterträningen. Både kropp och knopp kommer att tacka dig om du får till några träningspass utomhus. Att komma in efter ett träningspass med rosiga kinder ger en riktig härlig känsla som håller i sig hela dagen. Dessutom får du en fin lyster i huden när du har tränat ute. Men för att din hud inte ska torka ut är det viktigt att du tar hand om den på bästa sätt. Torr hud kan ge negativa effekter som du helst vill undvika. Om du vill ha bra hudvårds- och sminkprodukter ska du kolla in Clarins som är ett av Europas ledande hudvårdsmärken. Produkterna är högkvalitativa och det finns produkter för alla oavsett ålder. På vintern är det extra viktigt att du tar hand om huden, speciellt i ansiktet som är extra exponerat när du är utomhus. Det är värt att lägga några extra kronor på riktigt bra produkter. Tänk på att ha en bra rengöring samt dag- och nattkräm.

Välj träningskläder med omsorg

När du ska träna ute är det viktigt att du väljer rätt kläder. Vad du tränar i för kläder är mycket viktigare på vintern än vad det är under sommarhalvåret. Det är inte roligt att träna och frysa. Att ha kläder med bra material är viktigt. Ett bra underställ i antingen merinoull eller polyester är att föredra. Om det är kallt ska du tänka på att klä dig lager på lager för att inte frysa. Över understället kan du ha ett mellanlager och sedan en jacka. Är det riktigt kallt kan du komplettera med en väst. I fall du löptränar ute på vintern är det viktigt att du har ett par rejäla skor, helst med dubb för att du inte ska halka. Det kan också vara en fördel att ha skor som är väldämpade eftersom marken blir väldigt hård när den är frusen.

Träna tillsammans med en kompis

Om du har svårt att ta dig ut på en löprunda kan du alltid boka in en träningsdejt med en kompis. Det kan göra att träningen verkligen blir av. Det bästa med att träna utomhus är att det är gratis och du får frisk luft. Det kan vara en fördel att träna mitt på dagen när det är vinter för att få lite extra dagsljus på dig. Under den mörkaste tiden på året är det en bristvara.

backyard