Skön träning med vattengymnastik

Skön träning med vattengymnastik

Vattengymnastik är en träningsmetod fler får upp ögonen för. Träningen sliter inte på kroppen och de flesta kan vara med. Tyvärr har träningsmodellen fått stämpeln att vara lite av träning för tanter, men det är helt fel. Den går att anpassa helt efter de förutsättningar man har. En sak som är säker är att det är flest kvinnor som har fått upp ögonen för träningsmetoden. Det är sällan någon man är med i bassängen. Fler borde testa på vattengymnastik för den är verkligen skonsam för kroppen och skaderisken är minimal.

Om du går in i ett omklädningsrum efter ett pass i bassängen kommer du att slås av vilken sammanhållning som ofta råder. Det blir lite av en social grej att delta och många gånger sitter deltagarna kvar och umgås. Det är vid sådana här träningstillfällen man kan passa på sig att skaffa något roligt för träningstillfällena, och du kan till exempel skaffa ett läckert Badlakan med tryck i personlig stil. Vattengymnastik är så mycket mer än timmen i bassängen och den passar verkligen alla åldrar. Under kalla vinterdagar kan det dessutom vara extra skönt att kliva ned i den tempererade bassängen.

Badlakan och tvål

Vattengymnastik har blivit väldigt populärt och omtyckt bland personer som har fysiska handikapp. En av anledningarna är självklart att det är så enkelt och skonsamt. För någon som redan har problem känns det tryggt och bekvämt att träna i bassängen. I folkmun har det därför blivit att vattengymnastik är lite av en tant-grej, men det passar verkligen alla som gillar att vara i vatten.

Träna med ett leende

Om du gillar att kunna träna efter dina egna förutsättningar och samtidigt ha roligt med dina träningskamrater har du hittat rätt. Vattengymnastik inbjuder till träning lika mycket som lek och du skrattar och har roligt med dina träningskamrater. Frågar du någon som tränat ett tag säger de ofta att de har fastnat just för det att de har så roligt när de tränar. Det är också skönt att vara i vattnet och slippa svettas även om träningen ibland kan vara hård.

Kvinna som simmar

Känslan av att känna sig nöjd efter ett skönt träningspass och sedan sitta i bastun och ha trevligt och skratta med sina träningskamrater har idag försvunnit på många platser. Det sociala livet utanför bassängen är det som skiljer vattengymnastiken från många andra träningsmetoder och samtidigt det som fångar många deltagare.

Det finns många personer som avstår från träning på grund av gamla skador. För dem som inte klarar av belastningen från andra träningsmetoder kan det här vara ett alternativ. Eftersom vattengympa är en skonsam och lämplig träningsform för alla finns det utrymme även för de som har gamla skador. Träningen i vatten ger mindre belastning på leder och ligament Det är ett suveränt sätt att träna upp muskler efter skador och kan vara lösningen för att komma igång med andra träningsformer längre fram. Har du en gång testat kommer du med största sannolikhet fastna och vilja fortsätta.

backyard