Träna säkert under pandemin

Träna säkert under pandemin

När corona drog in över världen förändrades mycket. Många som hade träning på gymmet som ett inslag i vardagen fick tänka om eftersom många anläggningar stängde. Även om det mesta är öppet igen är det inte fel att tänka på att träna coronasäkert även nu.

Virus är luriga rackare. De är pyttesmå och rör sig genom luften utan att synas. I torra miljöer inomhus där många samlas, till exempel på gym, sprids de dessutom ännu lättare. Men hur ska du då göra om du vill fortsätta hålla formen och samtidigt undvika virus? Det finns många enkla knep. Läs vidare för att lära dig mer.

Skapa ditt eget gym hemma

Att lägga ned träningen på grund av risk för smittspridning är en dålig idé, speciellt som träning faktiskt förebygger sjukdomar som till exempel cancer. Vill du ägna dig åt gymträning är det ganska enkelt att skapa ett eget hemmagym. Hos https://estore.nu/sv/ hittar du allt du behöver. Du behöver faktiskt inte investera i stora träningsmaskiner utan kommer långt med gummiband, en multitrainer, hopprep och några hantlar. Övningar som inkluderar hela kroppen hittar du enklast på Youtube. Sedan är det bara att träna loss i hemmets trygga vrå.

Träna utomhus

Att befinna sig utomhus minskar risken för smittspridning avsevärt. Därför har många riskgrupper som till exempel äldre förlagt sin träning utomhus för att hålla sig säkra. Ute finns det massor av roliga aktiviteter du kan göra. Ta till exempel en lång promenad eller satsa på löpning. Att springa stärker hela kroppen och ger bättre flås, något som är en fördel i coronatider. Har du riktig tur kanske det till och med finns ett utomhusgym du kan nyttja i ditt närområde.

Försiktighetsåtgärder på gymmet

Känner du trots dessa tips att du inte riktigt kan slita dig från ditt älskade gym? Då finns det mycket du kan göra för att din träning där ska bli så säker som möjligt. Undvik att gå dit när det är som mest folk. Var också noga med att hålla avstånd till andra som tränar samt torka både dina händer och de maskiner du använt med handsprit regelbundet. Det är även viktigt att påpeka att många gym faktiskt tagit sitt ansvar och anpassat verksamheten för att hindra smittspridning.

backyard